Tack alla ni som kom! Vi blev ett glatt och trevligt gäng på 20 personer som deltog i vår sommarträff på Umeå Energicentrum i Klabböle söndag 31 juli 2022. Föreningen bjöd de närvarande på gott fika från Kafé Maskinisten. Styrelsen berättade om nästa släktträff Sweden 2025, släktregistret och föreningens webb. Vi tog också upp behovet av att vara fler som kan bidra med smått eller stort till nästa släktträff Sweden 2025.

Vi riktar ett stort tack till Staffan Lundgren, även han ättling till Spinnel-Anna, som gav deltagarna en intressant guidad rundtur i muséet. Han har bott på området som barn och är den som kan mest om hur det var på den tiden när kraftverket var i drift. Vi fick höra hur arbetet bedrevs och en del roliga anekdoter från förr.

Mer information om Umeå Energicentrum hittar du på https://www.umeaenergi.se/om-oss/umea-energicentrum

Foto: Kurt Strömgren, Britta Strömgren.