Midnattssol, strand, sjö

Släktregistret

Vårt släktregister finns i en databas som heter My Heritage och det består av nästan 27 000 individer. Vi köper utrymmet i databasen och därför tar vi ut en liten avgift av dig som vill ta del av registret. Det kostar 50 kronor per år och familj. Genom att betala in medlemsavgiften 100 kronor samt 50 kronor för släktregistret kan du få se ditt eget släktträd bakåt i tiden till Spinnel-Anna och några släktled före henne.

Vår släktbok, som författades av Alfred Zingmark och gavs ut år 1960, är uppbyggd runt Spinnel-Anna, hennes äldste son Anders Ersson samt hans 8 barn och deras ättlingar fram till år 1959 ungefär. Det är cirka 6500 personer i boken. Annas anlinje bakåt i tiden finns ända tillbaka till bonden Nils Larsson, f 1539 – d 1561. I dag har vi ett digitalt släktregister i My Heritage som innehåller nästan 27 000 personer. I det registret finns också ättlingar till Spinnel-Annas övriga fem barn. Vi tror att det är en av landets större kartlagda bondesläkter.

Berätta om viktiga händelser i familjen

Vilka viktiga händelser har skett i din familj senaste året? Kanske har kusinen skaffat familj, brorsan fått barnbarn eller gammelmorfar avlidit. Om du skickar in dina ändringar blir registret mer komplett och det blir roligare att kolla i det både för dig, din familj och alla andra släktingar.

Vi arbetar hela tiden med att göra kompletteringar och har förhoppningen att vi snart ska nå antalet 27 000 ättlingar efter Spinnel-Anna. För att vi ska nå dit är vi beroende av att få in uppgifter från dig så att nya familjemedlemmar, barn, barnbarn osv. kommer med.

Du som har MyHeritage, titta efter vad som finns registrerat och fattas något eller är fel så meddela oss. Har du inte tillgång till släktregistret, hör av dig så skickar vi en bild. Det enklaste sättet att berätta för oss är att skicka via info@spinnelanna.se men du kan också göra det i ett brev eller via ett telefonsamtal till oss.

Fyll i och skicka in kompletteringar

Vill du göra kompletteringar? Det gör du enklast genom att klicka på länken nedan ”Uppdatering uppgifter”, fyll i dina uppgifter, spara filen på din dator och skicka den till info@spinnelanna.se.

Uppdatering uppgifter

För uppdatering av databasen önskar vi att medlemmarna meddelar uppgifter om:

födda/dopuppgifter

vigda/sambo

döda

Förutom släkten bakåt så finns även Spinnel-Annas övriga fem barn med i släktregistret, t.ex sonen Tomas. Om du är ättling till de andra barnen och har skickat in uppgifter om din familj, finns de med där också.

Vi vill ju alltid hitta fler släktingar för att det är roligt att känna gemenskapen. Så om du känner någon som vill bli medlem eller få information om vad vi gör i föreningen, låt oss då veta det via mejl till info@spinnelanna.se

Kontakta oss

Vi finns på facebook.

Facebook

Email

Funderar du på något eller vill uppdatera uppgifter?