Midnattssol, strand, sjö

Släktregistret

Vårt släktregister finns i en databas som heter My Heritage och det består av nästan 27 000 individer. Vi köper utrymmet i databasen och därför tar vi ut en liten avgift av dig som vill ta del av registret. Det kostar 50 kronor per år och familj. Genom att betala in medlemsavgiften 100 kronor samt 50 kronor för släktregistret kan du få se ditt eget släktträd bakåt i tiden till Spinnel-Anna och några släktled före henne.

 Vår släktbok, som författades av Alfred Zingmark och gavs ut år 1960, är uppbyggd runt Spinnel-Anna, hennes äldste son Anders Ersson samt hans 8 barn och deras ättlingar fram till år 1959 ungefär. Det är cirka 6500 personer i boken. Annas anlinje bakåt i tiden finns ända tillbaka till bonden Nils Larsson, f 1539 – d 1561.

Familjeboken är slutsåld och vi kommer inte att trycka någon ny bok. Istället har vi i dag ett digitalt släktregister i My Heritage som innehåller nästan 27 000 personer. I det registret finns också ättlingar till Spinnel-Annas övriga fem barn. Vi tror att det är en av landets större kartlagda bondesläkter.

Säker hantering av dina uppgifter

Idag är vi alla noga med vem vi lämnar ut våra personliga uppgifter till. Därför vill vi poängtera att vi endast använder dina inskickade uppdateringar till att hålla vårt digitala släktregister så komplett som möjligt. Det är det enda ändamålet som vi använder dina uppgifter till. Vi är bara intresserade av ditt födelsedatum, vi vill inte ha ditt personnummer. Uppdateringarna är viktigt ur ett släktforskningsperspektiv för att vi ska kunna hitta igen våra släktingar även i framtiden. Du kan känna dig helt trygg med att vi hanterar dina uppgifter på säkrast möjliga sätt.

Berätta om viktiga händelser i familjen

Vilka viktiga händelser har skett i din familj senaste året? Kanske har kusinen skaffat familj, brorsan fått barnbarn eller gammelmorfar avlidit. Om du skickar in dina ändringar blir registret mer komplett och det blir roligare att kolla i det både för dig, din familj och alla andra släktingar.

Vi arbetar hela tiden med att göra kompletteringar och har förhoppningen att vi snart ska nå antalet 27 000 ättlingar efter Spinnel-Anna. För att vi ska nå dit är vi beroende av att få in uppgifter från dig så att nya familjemedlemmar, barn, barnbarn osv. kommer med.

Du som har MyHeritage, titta efter vad som finns registrerat och fattas något eller är fel så meddela oss. Har du inte tillgång till släktregistret, hör av dig så skickar vi en bild. Det enklaste sättet att berätta för oss är att skicka via info@spinnelanna.se men du kan också göra det i ett brev eller via ett telefonsamtal till oss.

Fyll i och skicka in kompletteringar

Vill du göra kompletteringar? Det gör du enklast genom att klicka på länken nedan ”Uppdatering uppgifter”, fyll i dina uppgifter, spara filen på din dator och skicka den till info@spinnelanna.se. Eller så fyller du i det digitala formuläret längre ned på den här sidan. När du skickar in dina uppgifter skickas en kopia av dina svar till din e-post.  

Uppdatering uppgifter

Upgrade Family database English version. Or please fill out the form below.

För uppdatering av databasen önskar vi att medlemmarna meddelar uppgifter om:

födelsedatum/dopuppgifter

vigda/sambo, datum

döda, datum

Vi vill ju alltid hitta fler släktingar för att det är roligt att känna gemenskapen. Så om du känner någon som vill bli medlem eller få information om vad vi gör i föreningen, låt oss då veta det via mejl till info@spinnelanna.se

Uppdatering av uppgifter i släktregistret

Upgrading our family registry

Kontakta oss

Vi finns på facebook.

Facebook

Email

Funderar du på något eller vill uppdatera uppgifter?